Üye Olan Müşterilerimize İlk Siparişe Özel %15 İndirim Kodu : BTFLY20
Bizi Takip Edin

Damla Çikolata

15-09-2022 12:49
Damla Çikolata

Damla çikolata, genel olarak yapılan tatlılara tatlandırma ve süs verme amacıyla katılan tatlandırılmış çikolata parçalarıdır. Birçok pastacı, aşçı, tatlı yapan kişiler, ev hanımları vb. yani genel olarak bireyler ve yapılacak olan tatlılar için önemli bir aksesuar/lezzettir. Bugün yapılan tatlı ürünlerin birçoğunun içerisinde damla çikolatabulunmaktadır. Damla çikolata genellikle iki işlevde kullanılmaktadır. Bazen yapılan tatlılar içerisine sadece süs verme amacıyla konulurken yapılan bazı tatlıların içerisine de yalnızca lezzet katması amacıyla konulmaktadır. Bu, tatlıyı yapan kişinin tercihine ve damak zevkine bağlı olan bir durumdur. Kişi kendi istediği veya kendisinden istenilen şekilde damla çikolataları kullanabilmektedir.

 

Damla çikolataların kullanılması biraz da tatlının kendisine bağlıdır. Yapılan tatlı çeşidine göre lezzet için veya süs için konulabilmektedir. Bugün gidilen birçok evin mutfağında bir paket damla çikolataya rastlamak çok yüksek bir ihtimaldir. Tatlılarda yoğunlukla kullanılan aynı zamanda da aperatif bir ürün olmasından dolayı hemen hemen her evde bulunabilir diyebiliriz. Özellikle de son zamanlarda yeni jenerasyon ve ‘’trend tatlılar’’ için damla çikolata kullanımı daha da artmaya başlamıştır. Özellikle de günümüzde yapılan tatlıların içeriğinde mutlaka bir damla çikolata tadına rastlanabilir. Damla çikolatalar genellikle hazır paket halinde bulunmaktadır. Bunun yanında mevcut çikolata dükkanları içerisinde hazır ve taze şekilde gram şeklinde de bulunabilmektedir.

 

Gıda sektörü içerisindeki bilindik/bilinmedik birçok firmanın paketli ve satışa hazır damla çikolataları vardır. Damla çikolatalarının tatlılarda kullanılması ve de el yapımı çikolataların yapımı için en lezzetli ve uygun çikolatacı örneklerinden bir tanesi de Butterfly Chocolate el yapımı çikolata dükkanıdır. Burada ev yapımı yapılan kurabiye, kek, muffin gibi birbirinden çeşitli tatlıların içinde damla çikolata çokça kullanılmaktadır. Bireyler tarafından sevilerek yenilen ve sıkça siparişi verilen bu tatlıların yapıldığı Butterfly Chocolate, gıda sektörü içerisinde damla çikolatanın kullanımında güzel bir örnek olmaktadır.

 

Damla Çikolataları Nerelerde Hangi Şekilde Kullanılabilir?

 

Damla çikolata, yapılacak olan çeşitli tatlıların içerisinde kullanılabilir. Örneğin yapılan kreplerin içinde veya süs verme amaçlı dışında kullanılabilir. Bunun gibi yine pankek, çeşitli aromalı kekler ve benzer tatlılar için de hem dış tarafta hem de tatlının direkt içerisinde yer alabilir. Örneğin son zamanlarda sufle yapımında içerisinde eriyebilmesi ve tatlının daha kolay bir şekilde akışkan hale gelebilmesi için yoğun şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Waffle tatlısında, kurabiye hamuru yapımında, pişmiş kurabiye içerisinde, bazı kurabiyelerin sadece üstünde, soğuk puding üzerinde ambiyans olarak, muffinlerin içerisinde çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Damla çikolata, bir tatlının içinde yer aldığı zaman dışa göre genellikle daha akışkan ve daha yumuşak bir kıvamda olmaktadır. Ne şekilde istenildiği de bireylerin zevkine bağlıdır. Damla çikolatanın kullanımı, yapılan tatlıya lezzet katmasından ve güzel bir görünüm vermesinden dolayı gerek aşçılar veya tatlıyı yapan kişiler tarafından özellikle de son zamanlarda oldukça önerilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.