Üye Olan Müşterilerimize İlk Siparişe Özel %15 İndirim Kodu : BTFLY20
Bizi Takip Edin

Çikolata Çeşitleri

30-03-2023 10:32
Çikolata Çeşitleri
Çikolata, dünya genelinde milyonlarca insanın en sevdiği şeylerden biridir. Özellikle tatlı krizlerinde imdadımıza yetişen bu lezzetli ürün, aynı zamanda özel günlerde ve hediye olarak da tercih edilir. 

Çikolata konusunda seçici olmak gerekir. Doğal ve harika bir özenle hazırlanmış çikolatalara ulaşma konusunda aceleci davranmayın. Sizi onlarca çeşitin yer aldığı online mağazamıza davet ediyoruz. Kendiniz için sevdikleriniz ve misafirleriniz için istediğiniz tarzda ve kalitede çikolatalara ulaşacağınıza eminiz.
Peki, hangi çikolata çeşitleri var ve nasıl farklılaşıyorlar? Bugünkü yazımızda, Butterfly online mağazasındaki çikolata yapılarından bahsedeceğiz. Ancak her kategoriye uygun birçok çeşidin olduğunu ifade etmeliyiz ve mutlaka hepsine göz atın. Aradığınızı mutlaka bulacaksınız. 

Çikolatanın geniş dünyasında, farklı tatlı ve aroma kategorileri arasında kafanızın karışması normaldir. Çikolata, sıcak kakaodan çikolatalı kurabiyelere, bitter çikolata kalıplarına, sütlü çikolataya, beyaz çikolataya, yarı tatlı çikolata parçalarına ve hatta trüf gibi çok çeşitli lezzetli ikramları barındıran bir yiyecek türüdür.

Bitter Çikolata 

Çikolata çeşitleri arasında en az şeker içeren ve en yüksek kakao oranına sahip olan bitter çikolata, genellikle yetişkinler tarafından tercih edilir. Çünkü bu çikolata türü, daha yoğun ve keskin bir tada sahiptir. Butterfly.com.tr'deki bitter çikolata çeşitleri farklı ürünlerde kullanılmıştır ve farklı kakao oranlarına sahip ürünler bulabilirsiniz
.
Öne çıkan ürünler;
- Mini Chocolate Party Slab-Bitter Kırma Çikolata
- Chocolate Party Slab- Bitter Kırma Çikolata
- %69 Gana Bitter Çikolata Kaplı Antep Fıstıklı Malatya Sucuğu
- Vişneli Cevizli %54 Bitter Rocher Çikolata

Sütlü Çikolata 

Sütlü çikolata, çikolata çeşitleri arasında en popüler olanıdır. Çocuklar ve yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen sütlü çikolata, kakao ve süt tozu karışımından elde edilir. Ürüne göre içeriğinde farklı şeyler bulunabilir. Ürüne göre içerik açıklamasına göz atabilirsiniz. Butterfly.com.tr'deki sütlü çikolata çeşitleri, farklı boyutlar, isimler ve lezzetlerle karşımıza çıkıyor.

Öne çıkan ürünler;
- Krep Dantelli Sütlü Sürme Çikolata
- %38 Gana Sütlü Çikolata Kaplı Krokan
- Sütlü Çikolata Kaplı Badem Ezmesi %38 Gana
- Sütlü Çikolata Kaplı Bademli Hurma %38 Gana
- Kayısılı Bademli %38 Sütlü Rocher Çikolata
- Crunch Master- Çıtır Sütlü Çikolata
- Fındıklı Bisküvili Çıtır Toplu Sütlü Kırma Çikolata %38 Gana
- Brownie Parçalı Sütlü Çikolatalı Gelato Dondurma

Beyaz Çikolata 

Beyaz çikolata, çikolata çeşitleri içerisinde farklı bir yere sahiptir. Beyaz çikolata, hem tatlı hem enfes bir lezzet sunar. Butterfly.com.tr'de bulabileceğiniz beyaz çikolata çeşitlerinden iki tanesini sizin için listeledik.

Göz atmanız gerekenler;
- Fındıklı Kornfleksli %35 Beyaz Rocher Çikolata
- %35 Beyaz Çikolata Maraş Tarhanası Kuşburnu Frambuaz

Beyaz çikolata ile ilgili size önemli bir bilgi verelim. Beyaz çikolata, zengin bir antioksidan kaynağı olan kakao yağı içerdiğinden, vücudunuzdaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca beyaz kan hücrelerinin hareketindeki esnekliği arttırır ve böylece arter tıkanmasını azaltmaya yardımcı olur. Beyaz çikolata, lekeleri, ince çizgileri, kırışıklıkları ve sivilceleri gidermeye ve daha dolgun, dolgun ve genç yanaklar ve parlak bir yüz sağlamaya yardımcı olan zengin bir sağlıklı yağ kaynağıdır

Praline Pasta

Çikolata çeşitleri arasında lüks ve şık bir seçenek olan praline çikolatalar, dolgulu ve kaplamalı çikolataların başında gelir. Fındık, fıstık, meyve veya karamel gibi lezzetli iç malzemelerle hazırlanan bu çikolata türü, özellikle hediye olarak tercih edilir. Butterfly.com.tr'deki praline pasta türlerine resimlerden bile aşık olabilirsiniz. 

İşte önerilerimiz,
- Dantel Kapli Çilekli 10-12 Kişilik Praline Feuillete
- Gold Kalpli 6-8 Kişilik Praline Feuillete Pasta
- Praline Feuillete 6 -8 Kişilik Kalpli Pasta (18 Adet Çilekli)
- Praline Feuillete 10 -12 Kişilik Araba Dekorlu Pasta
- Praline Feuillete 8 -10 Kişilik Kelebekli Pasta
- Praline Feuillete 10 -12 Kişilik Çikolatalı Kutlama Pastası
- Mini Praline Feuillete Renkli Çikolata Toplu Pasta 9 adet
- Mini Praline Feuillete Bronz-Gümüş Dantel Çikolata Toplu Pasta 9 adet
Özel bir gün mü hazırlamak istiyorsunuz? En önemli şey olan pasta konusunda telaşlanmanıza hiç gerek yok!

Trüf Çikolata 

Çikolata çeşitleri arasında zengin ve yoğun bir lezzet deneyimi sunan trüf çikolatalar, özellikle özel anlarda tercih edilir. İçerisinde genellikle krema, tereyağı ve çikolata bulunan trüf çikolatalar, dış yüzeyi ise kakao tozu veya fındık parçalarıyla kaplanır. Farklı bir şey mi arıyorsunuz? 

Tipsy Koleksiyon 16'lı Konyaklı Trüf Çikolata Kutusu sitemizde sizi bekliyor.

Kökleri Avrupa'da bulunan çikolatalı trüf, uzun ve lezzetli bir geçmişe sahip bir tatlıdır. Adı, Fındık, Kavak ve Meşe ağaçlarının altında yetişen bir mantar türü olan trüf mantarına görünüş olarak benzemesi nedeniyle 'yumru' anlamına gelen Latince bir kelimeden gelmektedir. Çikolatalı trüf, ganaj ve bir tür kaplama ile genellikle bir tür şekerleme veya koyu, beyaz veya sütlü çikolata ve kakao tozu kullanılarak oluşturulur. Daha sonra geleneksel olarak, adını aldıkları trüf mantarına benzemek için rustik, şekilsiz bir görünüme dönüştürülürler. Genellikle karamel dolguları, farklı krema tatları, meyveler, hurma ve hatta daha fazla çikolata içerirler.

Diyet Çikolata 

Diyet çikolata, şeker oranı düşük veya şeker yerine tatlandırıcı kullanılan çikolata çeşitleridir. Diyabet hastaları ve sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal bir seçenektir. Butterfly online çikolata mağazasında özellikle;
- Çikolata Kaplı Diyet Portakal Dilimleri %80 Madagascar
- Kakao Nibsli Diyet Çubuk Çikolata %80 Madagascar 100Gr
- Çikolata Kaplı Diyet Portakal Dilimleri %80 Madagascar
Diyet çikolataya ilgi duyanlar bu ürünleri deneyebilirler.

Organik Çikolata 

Organik çikolata, çikolata çeşitleri arasında doğal ve katkısız ürünleri tercih edenler için idealdir. Organik tarım yöntemleriyle yetiştirilen kakao, şeker ve diğer malzemelerle üretilen organik çikolatalar, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunar. Organik çikolata çeşitleri, sürdürülebilir tarıma katkıda bulunarak hem sağlığınıza hem de çevreye önem verir.

Farklı çikolata çeşitleri, farklı tarifler ve ortaya çıkaran harika tatlar…
Çikolata, gezegendeki en popüler yiyeceklerden biridir. Kakao ağaçlarının çekirdeklerinden yaratılmıştır. Bu çekirdekler, her türlü pişirme ve pişirme için kullanılan koyu, kremsi kahverengi bir malzemeye hasat edilir. 
Çikolatayı ister direkt tüketin ya da pastanın bir parçası olsun, kalitesiyle kendini hemen belli eder. Çikolatanın birçok faydasının olmasının yanı sıra hazırlanma ve dahil edilme süreci son derece önemlidir.
Butterfly, tüm ürünlerini titizlikle hazırlar ve en iyi şekilde size sunar.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.