Üye Olan Müşterilerimize İlk Siparişe Özel %15 İndirim Kodu : BTFLY20
Bizi Takip Edin

20.Yılında Artizan Çikolatanın Hikayesi

08-05-2023 16:00
20.Yılında Artizan Çikolatanın Hikayesi
Bazen bir şarkı, bir koku ya da bir tat, güzel anılarla dolu bir salonda gezinmeye başlamanıza neden olur. Başka hiçbir şeye benzemeyen, yeri doldurulamayan tadıyla, bu hatırlatıcıların başında gelen çikolata ise bizi zamansız çocukluğumuza, gençliğimize, özel günlerimize bağlar. Neşeli bir bayram gününe, sevdiklerimizle beraber olduğumuz bir doğum günü kutlamasına, bir ilk buluşmaya ya da en yakın dostumuzla başarımızı kutladığımız o güne… 
20 yıl önce başlayan Butterfly Chocolate serüveni de artizan çikolatalar aracılığıyla bizi tüm bu mutlu anlarla buluşturuyor. Dostlukları ile yola çıkan iki kadın girişimcinin, zamanının ötesinde bir vizyonla geliştirdiği Butterfly, yıllar içinde butik pastacılıktan, yemek kitaplarına oradan da artizan bean to bar çikolatalara uzanan yolun taşlarını bu dostlukla döşüyor.  
Butterfly Chocolate’ın kelebekle özdeşleşen zarif doğası, haute-couture bir anlayışla hazırlanan çikolata koleksiyonları, birçok taze meyve ve baharatla buluşan yenilikçi lezzetleri ve elbette bean to barlarıyla buluşuyor. Bu buluşma Butterfly Chocolate’ın vazgeçilmez artizan çikolatarını ortaya çıkarıyor. 
Elbette iyi çikolatanın sırrı da şarapta ve kahvede olduğu gibi çekirdeklerde. Butterfly’ın bu 20 yılın her noktasında olduğu gibi çekirdek seçiminde de öne çıkaran şey burada saklı. Uzun araştırmalarla, dünyanın dört bir yanında yapılan gezilerle, katılınan fuarlarla Butterfly Chocolate titizlikle çekirdeklerini seçiyor. Artizan çikolataları için, Gana, Madagaskar ve Tanzanya’daki çiftliklerde fermente edilmiş ve güneşte kurutulmuş olarak alınan organik kakao çekirdeklerini kullanıyor. İyi çikolata için çekirdek kalitesinin yanında fermantasyon, kavurma gibi süreçler de çok önemli. Bu nedenle 20 yıla uzanan kalitesini koruyan Butterfly, her adımı özenle takip ediyor. 
20 yılı deviren hikayesiyle Butterfly Chocolate, bugün sürekli yenilenme ve keşfetme felsefesini sürdürüyor. Şimdilerde yeni üretim merkezini kuran ve tüm çikolata koleksiyonlarını "bean to bar” yöntemiyle üreten Butterfly Chocolate, öncülüğünü devam ettirmeye kararlı. Çikolatanın kakao çekirdeğinden tüketiciye ulaşana kadar herhangi bir yabancı içerik olmadan, kendi tat notalarını koruyarak üretildiği bu yöntemle, Butterfly Chocolate bize kakao çekirdeğinin gerçek lezzetini sunuyor. 
Butterfly Chocolate’ın artizan çikolata dünyasında olduğu gibi öncülük ettiği konulardan biri de sürdürülebilirlik. Öncelikle Butterfly Chocolate’ın çekirdeklerini aldığı tüm çiftlikler, artizan çikolata dünyasının en çok tercih edilen "single origin” kakao çekirdeklerini yetiştirmenin yanı sıra etik tarım ve adil ticaret ilkeleri gözetiyor. Bunun yanında sürdürülebilirlik adına çabalarını yıllardır sürdüren Butterfly Chocolate, çikolata üretimi sırasında ortaya çıkan atıkları Cascara çayı için değerlendiriyor. Orta kavrulmuş Uganda ve Tanzanya kakao çekirdeği kabuklarıyla hazırlanan Cascara çayı, atıkların doğru bir şekilde kullanımına örnek oluşturuyor. 
Bir kadın girişimi olarak 20 yıl önce yola çıkan Butterfly Chocolate bugün yenilenerek yoluna devam ediyor. Yeni üretim noktasıyla, İstanbul’un farklı noktalarında yer alan ve sayılarını arttırmaya devam ettiği şubeleriyle çikolatanın renkli dünyasına bizi davet ediyor. Butterfly Chocolate’ın bize gösterdiği çikolata dünyası bildiklerimizden farklı ve yeniliklerle dolu. Artizan ve el yapımı çikolatanın kendine özgü tatlarıyla Butterfly Chocolate 20. Yılında da bizi büyülemeye devam ediyor. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.